Hrvatsko imunološko društvo snimilo je seriju kratkih videa s najistaknutijm hrvatskim imunolozima u kojima oi govore o različitim aspektima novog koronavirusa, COVID-19 i drugim temama vezanim uz cijepljenje protiv COVID-19.

Prof.dr.sc. Bojan Polić

Pogledajte video s prof.dr.sc. Bojanom Polićem, profesorom imunologije, histologije i embriologije na Medicinskom fakultetu Riječkog sveučilišta, koji objašnjava što su cjepiva i kako djeluju.

Doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić

Pogledajte video s doc.dr.sc. Vanda Juranić Lisnić s Medicinskog fakulteta Riječkog sveučilišta koji objašnjava razlike među dijagnostičkim testovima za COVID-19.

Prof.dr.sc. Astrid Krmpotić

U trećem videu iz serije videa Imunološkog društva pogledajte kako prof.dr.sc. Astrid Krmpotić s Medicinskog fakulteta u Rijeci objašnjava što su protutijela i kako nas štite od infekcije.

Izv.prof.dr.sc. Felix Wensveen

Pogledajte video s izvanrednim profesorom Felixom Wensveenom s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, predsjednikom Hrvatskog imunološkog društva, u kojem govori o stvaranju imunosti na COVID-19.:

Doc.dr.sc. Đurđica Cekinović Grbeša

Pogledajte video s docenticom Đurđicom Cekinović Grbeša, infektologinjom s Klinike za infektologiju KBC-a Rijeka i predavačicom na Medicinskom fakultetu u Rijeci, u kojem odgovara na najčešća pitanja o bolesti COVID-19.

Izv.prof.dr.sc. Asja Stipić Marković

U šestom videu iz serije videa Imunološkog društva pogledajte kako izvanredna profesorica Asja Stipić Marković sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta, subspecijalistica alergologije, imunologije i pulmologije u KB-u Sveti Duh, daje odgovore na pitanja o COVID-19 i cijepljenju kod pacijenata s autoimunim bolestima.

prof.dr.sc. Stipan Jonjić

U sedmom videu iz serije videa Imunološkog društva pogledajte kako profesor Stipan Jonjić, redoviti profesor na Zavodu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci,  objašnjava zašto je SARS-CoV-2 virus opasniji od ostalih srodnih virusa i što možemo očekivati u budućnosti.