Imaš znanje, budi primjer!

Imaš znanje, budi primjer! slogan je javnozdravstvene kampanje koju je pokrenulo devet komora u zdravstvu u Republici Hrvatskoj. Cilj kampanje je dodatno informiranje zdravstvenih djelatnika o važnosti i svim aspektima cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2. Cijepljenje predstavlja najuspješniju javnozdravstvenu mjeru, koja spašava i spasila je više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine. Cjepivo protiv virusa SARS-CoV-2 stoga je spas u teškoj borbi s epidemijom koju na svojim leđima nose upravo zdravstveni radnici.

Ova javnozdravstvena kampanja prati proces cijepljenja koje se provodi među zdravstvenim radnicima. Logo kampanje je IGG protutijelo kao simbol imunološkog odgovora protiv SARS-CoV-2 virusa. Na webu kampanje možete pronaći brojne činjenice potrebne za dodatno i detaljno informiranje zdravstvenog osoblja o svim aspektima cijepljenja kao i odgovore na vaša pitanja o cijepljenju.

Devet komora – nositelji javnozdravstvene kampanje

Nositelji ove kampanje su Hrvatska komora dentalne medicine,  Hrvatska komora fizioterapeuta,  Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora.

Podržavatelji i zagovaratelji

Kampanja ima brojne podržavatelje i zagovaratelje,  a radi se o najvišim državnim institucijama, obrazovnim institucijama, udruženjima različitih profila zdravstvenih radnika, kao i mnogim eminentnim hrvatskim i svjetskim stručnjacima i znanstvenicima.

POGLEDAJ PODRŽAVATELJE – LINKPOGLEDAJ ZAGOVARATELJE – LINK